KutsalKitap.nl

Algemeen
Home
Colofon

Türkçe
Incil online
Arama moturu
Araştırmalar
Kitaplar
Tanıklık

Nederlands
Turkse bijbel
Artikelen
Vragen

Links
Incil.nl
KutsalKitap.org
Islama Cevap
Hristiyan.net
Incil.com

Website
Zoeken / Ara


Hoe kan het dat er in een christelijk land als Nederland zoveel immoraliteit is?

Dat kan omdat velen geen enkele rekening houden met God of Zijn geboden. Het kan zich uiten bij mensen die, met een beroep op persoonlijke vrijheid, hun eigen gang willen gaan. We denken niet alleen aan abortus, drugs, bloot op tv of op straatreclameposters, sexy kleding en vertoning van allerlei films, maar ook aan asociaal gedrag, corruptie, geweld op straat, etc.

Het is goed te bedenken dat christenen in de werkelijkheid van zo'n samenleving een eigen weg zoeken. Een weg die vaak tegen de stroom ingaat. Zij ontkennen niet dat er veel immoraliteit in Nederland is. Integendeel. Zij keuren veel zaken af, omdat ze tegen Gods geboden ingaan. Het is onjuist om Nederland als christelijk land te zien.

Eenzelfde kritische houding is nodig waar het de (midden-)oosterse landen betreft. Hier missen we veelal democratische beginselen, zoals de vrijheid om te demonstreren, van meningsuiting, van geloofsopvattingen (ook om die publiekelijk te uiten). Zonden en allerlei misstanden komen in beide werelden op verschillende manieren voor. Het is niet verstandig de ene cultuur of de ene samenleving te verheffen boven de andere.

Wat zijn de zuilen van het christelijk geloof?
info@KutsalKitap.nl
Copyright ©   KutsalKitap.nl   All right reserved